Børnehuset Burlunden

 

I Børnehuset Burlunden er vi har to afdelinger. Vuggestuen ligger på Backersvej 70 og Børnehaven er en udflytterbørnehaven der hver dag kører til Burlunden i Dragør.

 

Børnehuset Burlundens Vuggestue
Børnehuset Burlundens Vuggestuen er en vuggestue i udvikling og forandring. Vores fokus er det enkelte barns trivsel og udvikling i samarbejdet med forældrene.

Vi mener nærvær er kernen i det pædagogiske arbejde, og arbejder derfor særligt med at møde børnene med nærvær.

Vi er 48 børn i vuggestuen. Vuggestuen er et-plans huse, og har legepladsen i stueplan, hvor hver stue har udgang til legeplads.

Børnehuset Burlundens Børnehave
Er en udflytterbørnehave tilhørenede Københavns kommune, der ligger, som en lille oase, midt mellem Kongelundskoven og sydvestpynten. Vi har opsamling på i vuggestuen på Backersvej 70 (5 minutters gang fra Amager Strand St.).

 

Institutionens fokusområder er natur og inklusion og vores fantastiske omgivelser er kun med til at fremme dette. Med høj til loftet og langt til hjørnerne giver det børnene plads og rum til at udvikle deres sanser og motorik, samt få kendskab til skovens/strandens dyr og planter.

 

Naturen
Udover vores daglige fokus på naturen i nær miljøet, har vi også temaer hvor vi bl.a. følger årstiden og naturens udvikling og tager engang i mellem på længere ture til fx Dyrhaven eller naturværkstedet. Vi bestræber os hele tiden på at inddrage naturen i de projekter/aktiviteter vi laver og benytter ting fra naturen som vi henter med hjem.

 

Vi er ude hver dag uanset vejret !

Frugt grønt og blomster
Til dagligt ser vi naturen på tæt hold på vores egen grund, for her har vi plantet bærbuske, træer, jordbær, græskar og meget, meget mere, som børnene følger med stor interesse. Vi har hvert år ”blomstens dag” hvor alle børn har en blomst, urter eller frø til at så med i børnehaven.

 

 
Dyr
 burlunden har vi vores egen lille bondegår med masser af dyr. Dyreholdet kan løbende variere og lige fortiden har vi flg.:

 

Ude har vi bl.a. mini kælegrise,høns,kaniner,marsvin,chinchilla, papegøjer og en masse småfugle.

 

Inde har vi fisk, skægagamer, skildpadde, frø,vandrene pinde, Afrikanske kæmpesnegle, samt div. småkryb (kakerlakker, melorme, fårekyllinger m.m.) som fodder til de andre dyr.

 

Har man børn som lider af allergi, skal man have det med i overvejelserne, når man skal gå i Burlunden, da børnene, sammen med vores dyrepasser, kommer til at indgå i pædagogiske aktiviteter med dyrene. Her lærer børnene bl.a. om de enkelte dyr, hvordan de passes, hvad de spiser m.m.
Hos naboen og genboen har de heste, får og køer, som vi efter aftale må besøge, og børnene får sommetider lov til at hjælpe med at give dem fodder/hø.

 

 
Legepladsen
På vores legeplads er der mulighed for masser af fysiske udfordringer, på klatrestativet, cykle/køre mooncar, tage en tur på svævebanen, en gyngetur eller spille fodbold med vennerne på fællesområdet. Legepladsen indbyder også til lege med fordybelse, fx i vores lille ”skov” område nede ved dyrene, i legehusene eller vores nye store sandkasse. Derudover er det muligt at tage nogle indeaktiviteter med ud på vores dejlig terrasse fx kan man tegne, lave perler eller læse en bog, hvis man har behov for dette.
Endvidere laver vi meget ofte bål, ved et af vores bålsteder og det er et hit for børnene at få lov at lave snobrød.

 

 
Inde
I vores helt nye hus tilbyder vi indefaciliteter, som matcher almindelige børnehaver, hvor børnene er inddelt i de tre ovenover nævnte grupper. Vi har en fælles sal, hvor vi kan lave rytmik, samlinger, års-aktiviteter, forældremøder eller hvis vi optræder med teater. Derudover har vi et børne-køkken, hvor der er mulighed for, at børnene kan være med til at tilberede det vi har dyrket ude i “Jordbærhaven”, eller bage boller m.m.

 

 
Maden
Der er tre anretninger i løbet af dagen. Når vi ankommer med bussen ( ca. 8:45) får børnene en formiddags snack fx brød m/ frugt eller grønt Ca. 11:30 frokost, som er meget varieret en dag grød/suppe, kød, fisk, rugbrød, vegetar. Ca. Kl 14:00 servers eftermiddags snack som fx brød med ost, frugt mos eller andet, samt frugt eller grønt. Maden er økologisk med en økologiprocent så tæt på 100 som muligt.

 

Fri for mobberi
Som en del af vores inklusions arbejde, yder vi en omfattende indsats overfor mobberi med fokus på at være en god ven. Man kan læse mere om projekt Fri For Mobberi på deres hjemmeside http://www.friformobberi.dk/